IJstijd

IJstijd is een limited edition kruidenlikeur speciaal bedoeld voor de donkere dagen. Jaarlijks zal IJstijd terugkeren in de winkels, maar ieder jaar zal een unieke smaak krijgen.

Net als voorgaande jaren werd voor IJstijd 2019 werd de inspiratie gehaald uit typisch winterse smaken en lekkernijen zoals gevulde speculaas, peperkoek, appelflappen, en gluhwein. De 2019 versie bevat een deel houtgerijpte new make spirit, en een stevige basis van jeneverbes, zoethout, vanille en gember. Voor de afronding van de smaak is gebruik gemaakt van ceylon kaneel, steranijs, zwarte kardemom, en amandelen. Eerst hebben deze kruiden een aantal weken op alcohol gelegen om hun smaak af te geven, daarna werd alcohol, water, suiker, en karamel toegevoegd om de unieke smaakcombinatie van IJstijd 2019 te krijgen. Zoals u van ons gewend bent bevatte IJstijd 2019 geen verdikkingsmiddel, kleurstof, of aroma. Puur genieten!

De Kleine Distilleerderij adviseert om IJstijd naar omstandigheden te serveren; IJstijd is gekoeld het lekkerst als u zich bij een warm haardvuur bevindt, maar smaakt warm het best als u buiten van de vrieskou geniet. IJstijd doet het in ieder geval uitstekend met de feestdagen, en laat zich graag delen met familie en vrienden.

Eerdere editities van IJstijd: