IJstijd

IJstijd is een limited edition kruidenlikeur speciaal bedoeld voor de donkere dagen. Jaarlijks zal IJstijd terugkeren in de winkels, maar ieder jaar zal een unieke smaak krijgen.

Voor IJstijd 2018 werd de inspiratie gehaald uit typisch winterse smaken en lekkernijen zoals gevulde speculaas, peperkoek, appelflappen, en gluhwein. De kruiden die in deze traktaties kenmerkend maken zijn nu ingezet om een heerlijk winterse kruidenlikeur te creƫren. Zo is er dit jaar gebruik gemaakt van sinaasappelschil, steranijs, vanille, kaneel, gember, kardemom, en amandelen. Eerst hebben deze kruiden een aantal weken op alcohol gelegen om hun smaak af te geven, daarna werd alcohol, water, rietsuiker, en karamel toegevoegd om de unieke smaakcombinatie van IJstijd 2018 te krijgen. Zoals u van ons gewend bent bevatte IJstijd 2018 geen verdikkingsmiddel, kleurstof, of aroma. Puur genieten!

De Kleine Distilleerderij adviseert om IJstijd 2018 naar omstandigheden te serveren; IJstijd is gekoeld het lekkerst als u zich bij een warm haardvuur bevindt, maar smaakt warm het best als u buiten van de vrieskou geniet. IJstijd doet het in ieder geval uitstekend met de feestdagen, en laat zich graag delen met familie en vrienden.

Het vooretiket van de uitverkochte editie 2017: