Notendop

Notendop wordt gemaakt door whisky een aantal weken op walnoten te laten rijpen en vervolgens een beetje honing toe te voegen. Daarmee krijgt de kruidige en houtige smaak van whisky een zachte ronde afdronk van honing en noten. Notendop is veel minder zoet als een likeur, en bedoeld om puur te genieten.

Notendop is ook een echt ambachtelijk product en wordt in kleine batches gemaakt van natuurproducten zoals walnoten, honing, en whisky. Omdat deze producten per oogst of batch van smaak kunnen verschillen, kan ook de smaak van Notendop per batch (iets) veranderen. De eerste batch Notendop is in ieder geval extra speciaal: met dank aan lokale imker Jeroen van Tol is deze eerste batch gemaakt met echte Zeewolder honing! De eerste batch herkend u aan de botteldatum: 17-11-’17.

Voor de duidelijkheid: de whisky in Notendop is niet gedistilleerd door De Kleine Distilleerderij, want onze eigen whiskyproductie is weliswaar gestart maar dit distillaat moet eerst 3 jaar op houten vaten rijpen voordat het whisky mag heten. De eigen whisky laat dus nog minimaal tot 2020 op zich wachten. In de tussentijd kunt u al wel genieten van Notendop, gebaseerd op echte schotse whisky.