Limoncino

Puur Natuur

Ingrediënten: Water, Citroenextract (Alcohol, Citroenschil), Suiker, Citroensap.

De Limoncino is een heerlijk verfrissend drankje met een alcoholgehalte van slechts 14.5% Vol gemaakt van verse onbehandelde citroenen. Eerst wordt de citroen geschild, daarna doormidden gesneden, en vervolgens geperst. De schil van de onbespoten citroenen wordt vervolgens meerdere weken op alcohol te gelegd zodat de smaak van de citroenschil volledig in de alcohol trekt. Dat extract wordt vervolgens gemengd met zuiver water, suiker en vers citroensap. Het citroensap geeft de Limoncino zijn verrassend frisse smaak, de citroenoliën zorgen voor de smaakexplosie.

Bij het mengen ontstaat vanzelf het troebele uiterlijk van de Limoncino, want de citroenoliën in de alcohol zijn bij 14.5% Vol niet langer volledig oplosbaar. Omdat de Limoncino een natuurproduct is kan het uiterlijk na verloop van tijd veranderen: citroenoliën kunnen een drijvend laagje vormen bovenop de Limoncino, en delen uit het sap kunnen bezinken. Dat heeft geen negatieve invloed op de smaak, gewoon even schudden voor gebruik.

Cocktailtips

De Limoncino laat zich prima puur genieten, bijvoorbeeld als aperitief bij de maaltijd direct uit de koelkast of in een glas met ijs. Let op: door het lagere alcoholpercentage kunt u de Limoncino niet in de vriezer bewaren zoals u misschien met Limoncello gewend bent. Maar onze Limoncino is ook een heel mooi uitgangspunt voor diverse verfrissende cocktails, citroen combineert namelijk heel goed met een grote diversiteit aan smaken. Onze tips vindt u hieronder.

Limoncino – Tonic

Voor gevaarlijk lekkere en verfrissende cocktail mixed u de limoncino met tonic. Het scheutje angostura geeft de cockail een kruidige afdronk. Uiteraard serveren in een groot glas, met veel ijs.

  • 50 ml Limoncino
  • 200 ml Tonic
  • Scheutje Angostura bitter

Limoncino – Tequila

Limoncino combineert ook fantastisch met Tequila, daarom de wat stevigere cocktailtip geinspireerd op de welbekende Margarita. Het recept vindt u hier.

Limontini

Voor een wat stevigere versie van de Limoncino kunt een mix maken met wodka en wat extra citroensap. Het hele recept vindt u hier.