Limoncino

Nu verkrijgbaar in onze nieuwe fles!
Het oudere label

Limoncino is een heerlijk verfrissend drankje gemaakt van verse onbehandelde citroenen, met een alcoholgehalte van slechts 14.5% Vol en minder suiker als de zwaardere limoncello’s. Limoncello kunt u het beste gekoeld drinken (niet uit de vriezer), maar ze is ook heerlijk in een mixdrankje of cocktail. Probeer bijvoorbeeld eens een Limoncino & Tonic (Tesoro).

Ambachtelijke productie;

We schillen de verse citroen gewoon met de hand (dat geeft het beste en lekkerste resultaat), daarna wordt de citroen geperst voor haar sap. De schillen worden vervolgens meerdere weken op alcohol gelegd zodat de smaak van de citroenschil volledig in de alcohol trekt. Dat extract wordt vervolgens gemengd met zuiver water, suiker en vers citroensap. Het citroensap geeft de Limoncino zijn verrassend frisse smaak, de citroenoliën uit de schil zorgen voor de smaakexplosie.

Bij het mengen ontstaat vanzelf het troebele uiterlijk van de Limoncino, want de citroenoliën in de alcohol zijn bij 14.5% Vol niet langer volledig oplosbaar. Omdat de Limoncino een ambachtelijk gemaakt wordt kan het uiterlijk na verloop van tijd veranderen: citroenoliën kunnen een drijvend laagje vormen bovenop de Limoncino waardoor de drank helderder wordt, en delen uit het sap kunnen bezinken. Dat heeft geen negatieve invloed op de smaak, gewoon even schudden voor gebruik.

Ingrediënten: Water, Huisgemaakt Citroenextract (Alcohol, Citroenschil), Suiker, Citroensap.

Cocktailtips;

Tesoro
Limontini
Limojito